Prijedlog pravilnika o zaštiti maloljetnika u elektroničkim medijima

15.08.2022.

Ovim Vas putem obavještavamo kako je završilo Savjetovanje s javnošću  o Prijedlogu pravilnika o zaštiti maloljetnika u elektroničkim  medijima, koje donosi Agencija za elektroničke medije te kako su svi  prijedlozi naše udruge u cijelosti prihvaćeni. Primarno ističemo kako je, prvotno, navedeni Prijedlog pravilnika na „mala vrata“ de facto uveo zabranu komercijalnih komunikacija(reklamiranje i promidžbu) koje se tiču  igara na sreću, budući da su iste gotovo u potpunosti zabranjene u razdoblju između 06:00 i 23:00 sata.

 

Savjetovanje možete pronaći na sljedećoj  poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=20546,  a Izvješća o istome na sljedećoj  https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/EconReport?entityId=2054

Udruga će i dalje ažurno i predano raditi na zaštiti interesa  priređivača igara na sreću te vas ovim putem obavještavamo kako  pravovremeno radimo na pripremi uvođenja EUR kao službene valute u RH.  Cilj nam je smanjiti tehničko-logistički pritisak te možebitne  probleme koji se imaju pojaviti u razdoblju prije(9. – 12. mjesec  2022.) te za vrijeme uvođenja EUR(1.1.2023.-15.1.2023.).