OKRUGLI STOL HRVATSKOG CEHA ZAŠTITARA

28.05.2019.

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora, organizirao je u Zagrebu okrugli stol na temu: "Nacrt prijedloga Zakona o privatnoj zaštiti s prijedlogom Iskaza o procjeni učinaka propisa i Obrascem testa malog i srednjeg poduzetništva". Na okruglom stolu sudjelovala je i naša udruga budući da predmetni zakonski akti imaju i neposredan učinak na priređivače igara na sreću u Republici Hrvatskoj i njihovu djelatnost. 

 

Okrugli stol je pred 60-ak zainteresiranih sudionika održan 27. veljače u kongresnom centru Forum, a najviše se diskutiralo o problematici rada na crno pa je rečeno da bi trebalo uvesti određene oznake za izvođače radova i investitore po kojima bi Inspekcija imala cjeloviti i uvid u to tko radi na kojem projektu. Također se govorilo i o stručnoj spremni i potrebnom iskustvu za obavljanje poslova zaštitara-tehničara. Detaljno se prošlo kroz sve sporne stavke zakona o čemu su svi okupljeni imali prilike jasno reći svoj stav te predložiti izmjene.

Neovisno o samom Zakonu, spomenut je i problem što osiguratelji, primjerice, ne smanjuju riziko police bez obzira koliko tvrtke ulažu u tehničku zaštitu. 

 

Na kraju okruglog stola predsjednica HCZ-a Lidija Stolica pozvala je prisutne i stručnu javnost da "svi zajedno koristimo aktivno e-savjetovanje i kao struka dajemo svoje mišljenje na novi Zakon o privatnoj zaštiti. Sve što dostavimo MUP-u na razmatranje morat će u Ministarstvu uzeti u obzir".

 

Poštovani članovi, u tijeku je e-Savjetovanje vezano uz predmetnu tematiku i predloženi Zakon pa vas ovim putem pozivamo da i u svoje ime iznesete opaske i prijedloge. e-Savjetovanju možete se pridružiti na sljedećoj poveznici.